RUITER-COACHING

WIE BEN IK?

 

Mijn naam is Tanja Lentjes, 49 jaar en ik heb sinds 2004 een paardenpension-actiefstal in Almen. Ik heb zelf drie paarden en twee Shetland pony’s. De pensionstal is een logisch gevolg van mijn jarenlange bezigheden met paarden en mensen. Zo lang ik me bijna kan herinneren (ruim 35 jaar) help ik mensen met hun paarden. Mijn instructie is in de loop van de jaren meer op coaching gaan lijken dan op puur rijles geven. Veel mensen lopen met hun paard tegen grote of kleine obstakels aan en paarden zijn erg goed in het spiegelen en uitvergroten van de leerpunten van hun ruiter. Zo heb ik veel ervaring opgedaan en mij kunnen specialiseren in het helpen van ruiters met hun angsten en valkuilen. Uiteindelijk wordt je niet alleen een betere ruiter maar ongemerkt verbeter je jezelf ook als mens.

 

Als pensionstalhouder ben ik nog steeds dagelijks met paarden bezig. Daarnaast ben ik gediplomeerd paardengedragstherapeut, ik weet hoe paarden zich (kunnen)gedragen en hoe ze leren. En ben bekend met de meeste missers die we (onbewust) maken in onze omgang met paarden. 

 

Ik bied daarnaast nog aankoopbegeleiding, ben paardensportmasseur en paardenvoedingsdeskundige en gebruik al mijn kennis en ervaringen om paard en ruiter te helpen.