RUITER-COACHING

HOE WE DAT DOEN?

 

Tijdens een intakegesprek achterhalen we waar je angst precies zit; soms is de oorzaak heel duidelijk en soms eigenlijk ook niet. We gaan samen op zoek naar de onderliggende oorzaak. Ik bied geen kant en klare oplossing maar op maat gemaakte begeleiding: voor jou en het paard. Aan de hand van het gesprek gaan we aan de slag. Dat kan zijn bij jou op stal of lekker rustig bij mij. Met je eigen paard of juist met een van mijn paarden die specifiek voor dit werk worden ingezet. Afhankelijk van je angst doen we het heel rustig aan, stapje voor stapje waarbij ik je telkens zal motiveren om eens open naar je angst te kijken. Ik ben er bij, begeleid je daarin en zorg ervoor dat je je altijd veilig voelt.

  

Want als het nodig is hou ik het paard vast, loop ik met je mee of begeleid ik je aan de longeerlijn. Misschien gaan we de eerste (paar) keer nog wel helemaal niet rijden. Ik help je om op een rustige, veilige en blijvende manier de angst te relativeren en geef je technieken om het onder controle te krijgen. Ik leer je het paard te rijden en je te concentreren op de techniek van het paardrijden. Leer wat jouw invloed is op het paard en hoe dat toe te passen, om weer controle te krijgen over jezelf en je paard. En om kritisch naar jezelf en je paard te kijken.

  

Natuurlijk observeer en analyseer ik het paard ook, want vervelend gedrag kan ook een oorzaak bij het paard  hebben. Ik heb zelfs de mogelijkheid om je paard hier te stallen en het goed te laten berijden/beleren/doorrijden door een zeer ervaren ruiter.